Banden

Banden zijn erg belangrijk voor het comfort van de bestuurder. Daarnaast moeten ze ook genoeg veiligheid bieden aan de bestuurder zodat hij goed kan sturen en remmen. Met een zwaarder gewicht van de grotere tractoren en krachtigere motor, is het belangrijk dat de juiste keuze voor banden wordt gemaakt. Tractoren leggen in Nederland relatief veel kilometers af op de verharde weg, dus moeten de banden daar tegen kunnen en niet te veel slijten. Er zijn vijf soorten banden die wij aanbieden voor de Solis tractoren, hieronder de verschillende typen en belangrijkste verschillen. Wij bieden banden aan van de merken BKT, MRF, Superking, Garden Galaxy Pro en LUHE. Van elke soort is het mogelijk banden onder de tractor te zetten en er zijn ook nog opties bespreekbaar. Enkele banden zijn alleen voor de Solis 20 en Solis 26 modellen.

Beeld

Gazonbanden

Gazonbanden zijn ontworpen voor gebruik op een gazon. Ze verdelen het gewicht van de tractor beter op het geheel van de banden, waardoor ze het gras niet beschadigen. Deze banden hebben meer oppervlak waardoor de druk op het gazon lichter is. Deze banden worden gekozen als de tractor veel op grasvelden rijdt, zoals bij een manege of tuinderij.

Industriebanden

De industriebanden zijn ontworpen om op ruige grond te rijden en te zorgen voor meer grip. Ze kunnen zich goed inhaken om goed te kunnen trekken, met de inklemming.

De BKT Skid Power HD is de industrie band die wij aanbieden voor de Solis 26.

Landbouwbanden

Landbouwbanden zijn ontworpen om op landbouwgrond te rijden. Echter wil men ook nog over asfalt kunnen rijden zonder enig te veel slijtage aan de banden waardoor ze langer meegaan. Daarom hebben ze een minder ruig profiel.

Gazonbanden

Model:Solis 20 & 26
Merk:BKT
Type:LG-306
Afmeting voor (inch):23 x 8.50-12
Afmeting achter (inch):33 x 15.5-16.5

Industriebanden

Model:Solis 20 & 26
Merk:BKT
Type:Skid Power
Afmeting voor (inch):23 x 8.50-12
Afmeting achter (inch):33 x 15.5-16.5

Landbouwbanden

Model:Solis 20
Merk:Superking
Type: 
Afmeting voor (inch):5.00 x 12
Afmeting achter (inch):8 x 18
  
Model:Solis 26
Merk:MRF
Type: 
Afmeting voor (inch)6.00 x 12
Afmeting achter (inch)8.3 x 20

Multi-use banden

De Galaxy Garden Pro banden zijn ontworpen als multi-use banden. Deze zorgen ervoor dat ze overal gebruikt kunnen worden, speciaal voor lichte tractoren.

Deze banden zijn overal inzetbaar en daardoor vallen deze in een hoger prijssegment. Deze banden zijn ook erg duurzaam voor op asfalt. Er is zo licht mogelijke beschadiging aan het oppervlak van de bodem, zoals een graszode.

Smalle gazonbanden

Deze banden worden gekozen als de tractor veel op grasvelden rijdt, zoals in de groenvoorziening en op campings.

De smalle gazonbanden zorgen ervoor dat de totale buitenwerkse breedte smal blijft, net als bij landbouwbanden. Hierdoor zijn machines met een werkbreedte van 105cm of groter altijd breder dan de tractor, zo rijd je nooit door uw eigen werk met de banden.

Multi-use banden

Model:Solis 20 & 26
Merk:Galaxy
Type:Garden Pro
Afmeting voor (inch):250/85 R20
Afmeting achter (inch):270/95 R32

Smalle gazonbanden

Model:Solis 20 & 26
Merk:LU HE
Type: 
Afmeting voor (inch):5.00 x 12
Afmeting achter (inch):31 x 9.50-16

BKT Banden                  

De meeste tractoren van Solis zijn standaard uitgerust met BKT banden. BKT is begonnen in 1987 en is een zeer snel groeiende fabrikant van onder andere banden voor de agrarische sector en de industrie. Door op deze off-road specialistische marktsegmenten te focussen heeft BKT zich binnen korte tijd ontwikkeld tot een wereldspeler met een marktaandeel van 6%.

BKT investeert continu in technische vooruitgang, waarmee zij een breed assortiment van high-performance banden van goede kwaliteit hebben ontwikkeld. Tijdens de productie respecteert BKT het milieu en ook wordt er deels duurzame energie gebruikt. Alle BKT banden voldoen aan de Europese REACH eisen.

BKT is een van de grootste fabrikanten van banden voor professioneel gebruik. De fabrikant heeft 3 productie faciliteiten en een eigen productie voor mallen. De klant heeft meer dan 1.800 verschillende soorten en maten banden voor de landbouw, industrie, grondverzet en tuin- en park. 5% van de jaarlijkse omzet wordt in onderzoek en ontwikkeling ge├»nvesteerd. Dat levert hoge kwaliteit en een betrouwbaar leveringsprogramma.

De verschillende bandentypen die beschikbaar zijn op onze Solis modellen zijn industrie, landbouw en gazon banden. Hieronder ziet u de drie verschillende types.